O nama

Vinarija Conte de Vallonne

Bogata istorija

U dodiru Karpata i vršačkog vinogorja, kao božijom rukom postavljeno, na brežuljke ispresecano divljim gudurama, vinogradima zaklonjeno i sačuvano od sveta, nalazi se Gudurica – po svemu neobično selo.
U ovom malom planinskom selu, usred pitomog i ravnog Banata, uzdiže se najviši vrh Vojvodine (Gudurički vrh 641m) 15 kilometara severoistočno od Vršca, u čijem podnožju vekovima živi i o ukrštenim balkanskim putevima svedoči, čak 14 različitih nacija. U našem zanimljivom selu, poreklo je odavno postalo nevažno. Jedini cilj, koji je vremenom postao zajednički, jeste održavanje viševekovne tradicije ovog regiona, u uzgajanje vinove loze i proizvodnji vrhunskih vina.

 

DSC_2456
DSC_2480

Ljubav i tradicija prema vinu

Upravo na ovom mestu, na samom ulasku u Guduricu, nalazi se vinarija Conte de Vallonne,što bi u prevodu sa fancuskog značilo- priča o brežuljcima, koja se od 2004. godine, smatra jednim od čuvara vinske tradicije.
Nova etapa razvoja porodične vinarije Conte de Vallonne, počinje 2015 godine, angažovanjem svih članova porodice Orlić ,kao i izgradnjom novog vinskog podruma, kapaciteta 70.000 litara,opremljenog po savremenim standardima i najsavremenijom opremom, koja nam daje za pravo, ali i obavezu, da stečeno umeće, iskustvo i trud, uložimo u dobijanje najkvalitetnijih vina, od različitih sorti grožđa, pažljivo ubranog u našim vinogradima. Degustacijom vina, postajete punopravan,i ništa manje važan član, grupe – “Čuvari vinske tradicje”. Hvala Vam na tome.. Živeli !